Samen beter

Behandeling

Behandeling is mogelijk op verwijzing van een huisarts of specialist. U kunt ook zonder verwijzing een afspraak maken. In dat geval vindt er tijdens de eerste afspraak een screening plaats, waarin beoordeeld wordt of ik u kan behandelen.

Oefentherapie wordt vergoed vanuit alle aanvullende ziektekostenverzekeringen en gaat niet ten koste van uw eigen risico. Ik heb contracten met alle zorgverzekeraars. Het maximaal aantal behandelingen wat wordt vergoed, kunt u terugvinden in uw eigen polisvoorwaarden.

Een behandelreeks begint met een intakegesprek en een onderzoek, waarbij u direct tips meekrijgt om aan de slag te gaan. Hierna wordt in samenspraak met u een persoonlijk behandelplan opgesteld. U krijgt verschillende adviezen en oefeningen om uw klachten te verminderen en/of te voorkomen. Er wordt gewerkt aan gedragsverandering waardoor de belasting en de belastbaarheid van het lichaam verbeterd. Van apparatuur wordt weinig tot geen gebruik gemaakt, waardoor thuis oefenen wordt gestimuleerd en zelfredzaamheid nagestreefd. Een voorbeeld van een thuisoefening is: elke avond, beginnend met één minuut, rechtop zitten zonder rugsteun. Het doel hiervan is actieve strekking van de rug trainen, passend in het dagelijks leven.

Gedurende de behandelreeks wordt er regelmatig geëvalueerd en indien nodig het behandelplan aangepast.