Samen beter

Oefentherapie Cesar - Mensendieck

T: (06) 43791762

E: anke@paramedischcentrum-west.nl

Als oefentherapeut Cesar – Mensendieck ben ik gespecialiseerd in houding en bewegen. U kunt bij mij terecht met lichamelijke klachten en problemen bij bewegen. Samen werken we aan klachtvermindering door het aanleren van bewuster en gezonder beweeggedrag, met juiste belasting van spieren en gewrichten. Hierbij staat uw lichaamshouding en manier van bewegen bij dagelijkse activiteiten centraal. U leert de samenhang tussen klacht, lichaamshouding en beweeggedrag en daarmee de oorzaak van de problemen.

Beweeggedrag is heel persoonlijk. De manier waarop gewrichten, de wervelkolom en spieren worden gebruikt heeft invloed op de lichamelijke gesteldheid. Door dit beter en efficiënter te doen kunt u klachten verminderen. Schiet het bijvoorbeeld weer eens in uw rug? Heeft u nekpijn die maar terug blijft komen? Pijnklachten bij het uitvoeren van uw werk? Lukt het niet meer een stukje te wandelen zonder pijnklachten? Of maakt u zich zorgen om de houding van uw kind? Ik kan u helpen!

Met behulp van motiverende gesprekken, inzichten, het voelen en doen coach ik u naar oplossingen. Door de interactieve benadering zijn deze oplossingen persoonlijk en goed toepasbaar in het dagelijks leven. Na afloop van de behandeling zult u eerder signalen herkennen en zelfstandig uw klachten kunnen verhelpen of voorkomen.

Veel voorkomende klachten: