Samen beter

Behandeling

U bent bij praktijk voor Huidtherapie Dynacorium aan het juiste adres wanneer u problemen ervaart met uw huid. Soms is een simpel huidverzorgingsadvies al voldoende maar soms wordt er een therapie aangeraden.

Acne
In onze praktijk worden verschillende methoden voor de behandeling van acne toegepast. Tijdens iedere intake wordt gekeken welke methode het meest geschikt is om tot huidverbetering te komen.
De verschillende opties voor de behandeling van acne zijn:

 • Standaard acnetherapie
 • advies in huidverzorging en -producten (Image en Louis Widmer
 • peelings, fruitzuren en microneedling
 • Waar nodig, werken wij samen met de huisarts of dermatoloog om de acne ook met medicatie te behandelen.

  Vaatafwijkingen
  Er zijn verschillende aandoeningen die gepaard gaan met vaatafwijkingen.
  Denk hierbij aan bijvoorbeeld couperose, rosacea en spider naevus.
  De verschillende mogelijkheden binnen Dynacorium om vaatafwijkingen te behandelen zijn IPL en camouflage.

  Littekens
  Wanneer littekens klachten geven zoals; pijn, jeuk, verdikking, roodheid, verkleving of zorgen voor een bewegingsbeperking, kan een huidtherapeut mogelijk de klachten verminderen. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om een litteken aan te pakken.
  Denkt u hierbij aan manuele mobilisatie, siliconentherapie, microdermabrasie, fruitzuren, endermotherapie, tape, camouflage en microneedling.
  Een van de therapeuten kijkt samen met u welke behandeling aansluit bij uw hulpvraag en verwachting.

  Overbeharing
  Er is sprake van overbeharing wanneer men zich stoort aan ongewenste haren. De huidtherapeut helpt u met het maken van een keuze tussen de verschillende behandelingen.
  Binnen Dynacorium kunt u uit twee mogelijkheden kiezen:

 • IPL ontharen
 • ontharing door middel van Applisonix.
 • Oedeem
  Binnen oedeem kan er onderscheid gemaakt worden tussen lymfoedeem, veneus oedeem en lipoedeem. Deze vormen verschillen van oorzaak maar geven vaak wel dezelfde klachten.
  Denk hierbij aan krampen, pijn, een verdikking van ledematen en/of een verharding van de huid. Oedeem kan op verschillende manieren door een therapeut worden aangepakt: Manuele lymfedrainage, zwachtelen, steunkousen, lymfetape en endermotherapie.

  Pigmentafwijkingen
  Bij een pigmentafwijking kunnen er op plekken lichtere, of juist donkerdere, vlekken zichtbaar zijn. Op deze plekken is er een storing in de pigmentaanmaak. Bij een teveel aan pigment ontstaat er een donker plekje ten opzicht van de omliggende huid.
  Deze kan door middel van IPL, camouflage of peelings behandeld worden. Is er een tekort aan pigment dan is het plekje lichter dan normaal. Een pigmenttekort kan door de huidtherapeut worden gecamoufleerd.

  Tijdens een vrijblijvend intake-gesprek kunnen alle voor- en nadelen van de verschillende behandelingen worden besproken met een ervaren huidtherapeut.
  Neem gerust contact met ons op via: (0492) 553811 of huidtherapie@paramedischcentrum-west.nl. Wenst u meer informatie? Neem dan een kijkje op onze website: dynacorium.nl.